Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Neamţ, urmărit penal de DNA

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Neamţ, deputatul Dorinel Ursărescu, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru „folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000”.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie-august 2012, la solicitarea lui Crăciun Marius, Ursărescu Dorinel şi-a folosit influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, pentru numirea, în funcţia de director executiv al DJAOV Neamţ, a unei persoane agreate de Crăciun Marius, în scopul facilitării afacerii pe care acesta din urmă intenţiona să o deruleze.
Pentru acest “serviciu”, inculpatul Ursărescu Dorinel a acceptat promisiunea formulată de Crăciun Marius, constând în remiterea unei sume de 100 euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.

Lăsați un comentariu

*