Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Călugării de la Petru Vodă reinventează transplantul de organe: „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi”

Monahii sunt revoltaţi pe prevederile unui Ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte procedurile donării de organe şi paşii care trebuie urmaţi pentru ca o persoană să devină donatoare. Călugării propun propriile reguli, una din ele susţinând că atât donatorul, cât şi primitorul să fie musai creştini ortodocşi.

Obştea călugărilor de la Mănăstirea Petru Vodă s-a „aprins” după apariţia, pe 22 octombrie a Ordinului nr. 1170 emis de Ministerul Sănătăţii care stabileşte în detaliu procedura donării de organe în vederea transplantului. De asemenea, în documentul publicat în Monitorul Oficial se precizează că organele prelevate pot fi trimise în alte ţări din UE dacă nu există în ţară un primitor compatibil.   „Prin Ordinul 1170 orice cetăţean devine un potenţial donator de organe, iar Ministerul sănătăţii exportator autorizat al acestora, decizia donării de organe revenind oricui (rudă până la gradul 4, medicii curanţi, anestezişti, etc.), fără a fi nevoie de acordul donatorului! … Pe scurt, poporul român e transformat în piaţă de organe. Suntem nu vânduţi ca sclavi, ci omorâţi şi vânduţi bucată cu bucată. Se apropie sfârşitul prorocit de cuvântul Apocalipsei care vorbeşte despre vinderea şi cumpărarea de ”, se arată în articolul „Măcelărirea poporului român”, publicat pe site-ul mănăstirii pe 6 noiembrie.   Monahii amintesc de lupta părintelui Iustin Pârvu, ctitorul mănăstirii Petru Vodă, împotriva cipului şi condamnă cardul de sănătate ca un act anticreştin „prin care cel ce îl acceptă devine automat, fără voia sa, donator de organe”. Ce îi revoltă pe reprezentanţii mănăstirii din Neamţ este mai ales procedura stabilită prin acest ordin de Ministerul Sănătăţii pentru declararea morţii cerebrale, pasul de dinainte de prelevarea de organe. Călugării susţin că moartea cerebrală a unor pacienţi nu este acelaşi lucru cu moartea propriu zisă, şi se ajunge astfel că se preleveze organe de la oameni vii.

„Moartea cerebrală nu este moartea persoanei, mulţi comatoşi revenindu-şi la normal, după diferite perioade. Prezentul Ordin înlocuieşte Legea universală cu dogma marxist-darwinistă a materialităţii exclusive a existenţei umane, şi prin urmare este neconstituţional. Acest Ordin scurtează la maxim durata stării comatoase pentru a se putea face măcelărirea persoanei încă vii”, acuză monahii.   Aceştia merg mai departe şi compară procedurile guvernanţilor cu măsurile de exterminare a evreilor practicate de nazişti în al doilea război mondial:   „Conceptul Ministerului Sănătăţii asupra trupurilor propriilor cetăţeni aminteşte de ideea că trupurile evreilor ucişi la Auschwitz au fost transformate în săpun. Cine ştie la ce vor fi folosite trupurile a 25 de milioane de români, la ce fel de produse cosmetice, şi pentru cosmetizarea cui?”, se întreabă călugării de la Petru Vodă.    Donarea, doar de la ortodox la ortodox   În opinia monahilor de la Petru Vodă, donarea de sânge, sau de organe poate fi făcută doar în anumite condiţii:   „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi; Donatorul să nu moară prin donare; Primitorul să fie în reală nevoie de transplant, altminteri fiindu-i pusă în pericol viaţa”, susţin călugării.   În ceea ce priveşte transplantul de organe, acesta „nu se poate face fără acceptul duhovnicului donatorului şi al duhovnicului primitorului, fiindcă numai preoţii, iar nu mirenii, sunt administratorii Trupului şi Sângelui lui Hristos”, mai spun monahii care concluzionează că „Este antihristic a face comerţ cu trupul dăruit de Dumnezeu”.

 

În viziunea semnatarilor articolului, interese străine speculează capacitatea de dăruire şi de jerftă a poporului român cu scopul de a distruge comunitatea creştină. „Un motiv relativ recent, doar de 150 de ani, este planul masonic de a eradica comunităţile creştine. Ce se întâmplă în Siria este mai mult decât clar. Grecia, altă comunitate creştină adusă la sapă de lemn. Bulgaria, la un pas de acelaşi lucru. Serbia, distrusă. Macedonia, la fel. Turcia, Irak, Siria nu mai adăpostesc aproape nici un creştin. Toate măsurile de decimare sunt luate nu împotriva oamenilor, la întâmplare, ci împotriva creştinilor, expres”.   Soluţia propusă în concluzie de călugării răzvrătiţi este de anulare a procedurilor cuprinse în Ordinul 1170, dar şi a Agenţiei Naţionale de Transplant. „Ministerul Sănătăţii transformă cetăţenii români în piese de schimb, ucise cu premeditare şi exportabile. Apărarea Statului Român impune cerinţa de desfiinţare a Agenţiei Naţionale de Transplant, ca ilegală financial şi etic, ca fiind trădătoare intereselor naţionale, dimpreună cu toate entităţile care şi-au dat girul şi au creat această situaţie în perioada 1989-2014”.

BOR binecuvântează transplantul

Poziţia monahilor de la Petru Vodă este se pare singulară, de vreme ce Biserica Ortodoxă Română susţine procedurile de transplant de organe, ba chiar le binecuvântează. „Transplantul de ţesuturi şi de organe este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transformă suferinţa în nădejde pentru mai multă viaţă. Este o performanţă a ştiinţei şi a practicii medicale pe care Biserica o binecuvântează atâta vreme cât, prin transplant, se rezolvă criza determinată de lipsa altor soluţii de vindecare şi se redă viaţa normală unei persoane, fără însă a i-o ridica alteia: nimeni nu trebuie ucis, pentru ca să traiască altcineva“, se arată într-un comunicat oficial al BOR.   Cât priveşte poziţia mănăstirii din Neamţ în problema donării şi transplantului de organe, aceasta nu este recunoscută de Patriarhie. „Este un punct de vedere al mănăstirii Petru Vodă care nu reprezintă poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române în această problemă”, a precizat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*