Joi 22 Februarie 2024, Actualizat 12:00 am

 

O jurnalistă din Piatra Neamţ acuză un ginecolog că a obligat-o să se opereze

I-a spus că mai are doar câteva ore de trăit, iar în realitate, era sănătoasă. O jurnalistă în Piatra Neamţ acuză un medic ginecolog din oraş că a forţat-o să se opereze, după ce i-ar fi spus că are hemoragie internă.

După multe insistenţe, tânăra a ajuns cu ambulanţa, la Iaşi. Medicii de acolo au constatat că are o doar o răceală, care trece cu tratament. Medicul acuzat spune că şi-a făcut datoria şi că simptomele pacientei puteau indica ceva grav. De aceea i-ar fi cerut să se interneze.

Jurnalista Mihaela Moise a povestit pe o reţea de socializare că a ajuns la spitalul din Piatra-Neamţ, cu dureri de abdomen. Doctoriţa care a consultat-o i-ar fi spus că trebuie să-i scoată imediat ovarele, pentru că altfel, riscă să moară.

Alte două diagnostice posibile erau la fel de sumbre – hemoragie internă sau sarcină extrauterină.

Jurnalista a cerut să facă o tomografie. După această investigaţie ginecologul ar fi rămas la aceeaşi părere, că se impune operaţie în regim de urgenţă. Medicul susţine însă altceva. Că simptomele pacientei i-au dat de gândit, şi doar i-a recomandat să se interneze pentru investigaţii suplimentare.

Mihaela Moise a ajuns cu ambulanţa la spitalul din Iaşi. Acolo, investigaţiile au arătat că are anexită şi că are nevoie doar de tratament.

Jurnalista s-a întors la spitalul judeţean din Neamţ, dimineaţă. Femeia vrea acum să sesizeze Colegiul Medicilor pentru diagnosticul greşit pus de medicul ginecolog din Piatra Neamţ.

Sursa: Observator

Lăsați un comentariu

*