Duminică 26 Martie 2023, Actualizat acum 84 zile 12:00 am

 

Cultură de canabis descoperită într-o comună din Neamţ. Trei persoane reținute de DIICOT

imagini-DIICOT-mascatiTrei bărbaţi au fost reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT Neamţ pentru constituirea unui grup infracţional organizat care comercializa droguri de risc, iar în urma percheziţiilor făcute în acest caz a fost găsită, în locuinţa unuia dintre suspecţi, din comuna Dobreni, o cultură de canabis.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ  au dispus la data 30.07.2015   reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Tolontan George şi Lupu Ştefan Cosmin, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi  deţinere fără drept de droguri de risc şi faţă de inculpatul Rădeanu Mircea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, şi  deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada ianuarie  2015 – iulie inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat specializat în deţinerea  şi comercializarea de droguri de risc pe raza municipiului Piatra Neamţ  şi a comunelor limitrofe din judeţul Neamţ.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul Rădeanu Mircea se aproviziona cu cannabis de la inculpatul Tolontan George care deţinea o cultură in door  pe raza comunei Dobreni din judeţul Neamţ.

S-a stabilit că în perioada iulie 2014 – iulie 2015 inculpatul Tolontan George a comercializat, prin intermediul inculpatului Rădeanu Mircea, aproximativ 1,500 kg. Cannabis, cu suma totală de 67.500 lei.

Totodată, s-a stabilit că  în perioada ianuarie 2015 – iulie 2015 inculpatul Lupu Ştefan Cosmin a achiziţionat, în mod repetat, droguri de risc de la inculpatul  Rădeanu Mircea, droguri pe care le comercializa către consumatori din Piatra Neamţ cu sume cuprinse între 60 – 65 lei gramul.

La data de 29 iulie 2015  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ  au  surprins  în flagrant pe inculpaţii Rădeanu Mircea şi Lupu Ştefan Cosmin având asupra lor cantitatea de  aproximativ 10 grame de cannabis, destinată comercializării.

Cu ocazia percheziţiei efectuată la domiciliul inculpatului Rădeanu Mircea a fost găsită cantitatea de  50 grame fragmente vegetale, de culoare verde oliv, un grinder şi un cântar electronic, bunuri folosite pentru porţionarea dozelor de cannabis. De asemenea a fost găsit un comprimat de culoare verde ce conţinea MDMA, drog de mare risc.

Cu ocazia percheziţiei efectuată la domiciliul inculpatului Tolontan George, într-o anexă a imobilului, au fost identificate două spaţii, special amenajate pentru însămânţarea, cultivarea, creşterea plantelor de cannabis în mediul artificial. Cele două spaţii erau prevăzute cu sistem de iluminare artificială, sistem de ventilaţie şi climatizare, pentru a crea mediul propice dezvoltării  plantelor de cannabis. Cu ocazia percheziţiei au fost găsite un număr de 6 plante ajunse la maturitate, ce urmau a fi recoltate şi uscate (masa totală de aproximativ 10 kg), 184 grame de fragmente vegetale în stare uscată şi un număr de 15 ghivece în care erau plantate seminţe de cannabis.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamț, B.C.C.O. Bacău și S.I.P.I. Neamţ.

Lăsați un comentariu

*