Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Zeci de nemţeni fraieriţi prin metoda “Accidentul”

inselati prin telefonMai multe persoane din judeţul Neamţ au făcut plângere la poliţie după ce au fost escrocate de persoane încă necunoscute. Sub pretextul că fiul sau fiica acestora au fost implicaţi în accidente rutiere grave, excrocii cereau, prin telefon, bani pentru plata medicilor sau a avocaţilor. Cea mai mare ţeapă a luat-o un bărbat din Târgu Neamţ care a trimis acestora suma de 20 000 de lei. Alţii au plătit şi câte 7000 de lei sau 1000 de euro. Banii erau trimişi prin Western Union.  

„În ultima perioadă de timp, în judeţul Neamţ au fost înregistrate mai multe sesizări privind fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul”. În fapt, persoane necunoscute, sub falsă calitate de avocat sau medic, solicită telefonic unor persoane în vîrstă diferite sume de bani, sub pretextul că rude apropiate au fost victime ale unor accidente de circulaţie sau că au fost reţinute de organele de poliţie, iar banii reprezintă onorariul acestora sau sînt necesare pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentului de circulaţie. Totodată persoanele necunoscute precizează să nu fie sunate înapoi pe motiv că au pierdut telefonul sau le-a fost reţinut de organele de poliţie. Informăm cetăţenii că aceasta este o metodă de înşelăciune şi le recomandăm să ia legătura cu rudele şi să nu dea curs unor astfel de solicitări“, a declarat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Înainte de a suna,  escrocii află mai multe amănunte despre viitoarea victimă, semn că beneficiază de sprijinul unor complici. Până acum, 20 de persoane au făcut sesizări la Poliţie pentru că au fost înşelate astfel.

Lăsați un comentariu

*