Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Incendiu la o fabrică de vopsele din Neamţ. Un angajat a murit, un altul a suferit arsuri pe corp

Un incendiu puternic a mistuit luni după amiază o fabrică de vopsele din comuna Săvineşti. Un angajat şi-a pierdut viaţa , iar un coleg a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul.
Fabrica de vopsele Vestel din comuna Săvineşti-Neamţ a fost afectată de un incendiu puternic luni după amiază, flăcările producând pagube materiale importante, dar şi două victime.

Focul a izbucnit în sala de producţie, spaţiu în care se aflau mai mulţi muncitori. Incendiul a debutat violent cu explozia unor recipiente în care se aflau substanţe inflamabile. În timp ce evacuau sala, unul din muncitori, în vârstă de 30 de ani a intrat din greşeală într-un depozit cuprins de flăcări. Din cauza fumului gros, acesta s-a panicat, şi nu a mai putut fi salvat.

O a doua victimă a incendiului a fost un inginer care a suferit arsuri pe corp, fiind transportat de urgenţă la spital de un echipaj de Ambulanţă.

Chiar şi pompierii care participau la intervenţie au avut probleme deşi erau îmbrăcaţi cu costume speciale şi erau dotaţi cu măşti de gaze. Din cauza gazelor emise şi a fumului toxic, mai multe persoane care au participat la acţiunea de salvare au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul s-a propagat la depozitul fabricii unde se aflau substanţele folosite la fabricarea vopselelor. După circa cinci ore de la intervenţie, incendiul a fost izolat, şi se intervenea pentru lichidarea tuturor focarelor.

O problemă pentru echipele de pompieri a fost asigurarea necesarului de apă, în condiţiile în care nu erau hidranţi. Pentru alimentarea cu apă, autospecialele pompierilor au făcut mai multe curse, una din surse fiind chiar hidrantul de la staţia peco aflată la câteva sute de metri de fabrică.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*