Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Piatra Neamţ! Sunt suspiciuni de fapte de corupţie

perchezitii-mascatiProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2012. Miercuri, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfăşoară percheziții domiciliare în 7 locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate în municipiile Sibiu, Braşov, Alba Iulia, Piatra Neamţ şi Bucureşti.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Procurorii anticorupţie au descins în casele unor oameni de afaceri, dar şi la firme. Afaceriştii sunt bănuiţi că s-ar fi îmbogăţit fraudulos pe seama statului printr-un program de reabilitare a şcolilor desfăşurat în perioada 2011 – 2012 cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii. Este  vorba despre modul în care s-a făcut reabilitarea şcolilor la nivel naţional într-un program de care au beneficiat 1.400 de şcoli. Suspecţii vor fi duşi la audieri la DNA Alba Iulia.

 

Lăsați un comentariu

*